D’n Blauwe Zaoterdaag: Vastelaoveskleinkuns op de bühne en in het publiek.

Op de Kwartelenmarkt vindt dit jaar de zevende editie van ‘D’n Blauwe Zaoterdaag’ plaats; een fraai, drie uur durend programma met Limburgse vastelaovendkleinkunst uit heden en verleden. Uniek omdat de kleinkunst hier in een buitenprogramma tot zijn recht komt. Vanuit ‘Cafe D’n Blauwe’ heten kastelein Herm Pollux en de heren van Neutjesrang hun gasten welkom. Elke gast wordt massaal binnengehaald met ‘D’n Blauwe Luiper’.

De gasten, een selectie van Limburgse artiesten, zal voor een publiek van fijnproevers hun eigen ode aan die "vastelaovendkleinkuns" brengen met zang, buuts, declamaties, sketches. De artiesten worden uitgedaagd een bijzondere act te brengen waarbij vooral de interactie met het publiek belangrijk is.

Het publiek wordt gevraagd om zoveel mogelijk in de kleur blauw te komen, minimaal een blauwe neus! Met behulp van de blauwe tekstboekjes kan men volop meegenieten en meezingen. Ook worden bezoekers uitgenodigd om in te spelen op het gebeuren met kleine acts in en tussen het publiek.

Om iedereen een goed zicht te geven worden er oplopende tribunes gemaakt en voor een aantal mensen dat moeilijk ter been is, en ouders met jonge kinderen, bestaat de mogelijkheid om te zitten.

Programmering en presentatie van deze middag is in handen van Neutjesrang in samenwerking met Herm en Bert Pollux.

Alle acts worden live gebracht en begeleid door het combo onder leiding van Wim Naus.

Omroep Venlo zal opnames van deze bijzondere Boètezitting uitzenden. Klik hier voor de uitzending uit 2011

WieSBlauW!